GRIEKSE LES - LES MODERN GRIEKS VAN NATIVE SPEAKER
Griekse Les voor Beginners & Gevorderden, Griekse Conversatieles

Nederlands als Vreemde Taal CNaVT - Nederlands als Tweede Taal NT2 voor buitenlanders


Les van een beedigd vertaler en native speaker Grieks, met jarenlange onderwijs en hands-on ervaring.

Grieks leren bij u thuis, in uw eigen omgeving zonder de deur uit te hoeven, of in kleine groepjes, zowel voor beginners voor bijvoorbeeld een vakantie, als voor (ver)gevorderden. Speciale lessen voor kinderen van 4-12 jaar (bv voor kinderen van Griekse emigranten die niet met hun grootouders kunnen communiceren).Hallo, ik wil me graag even voorstellen:

Ik ben Reinold Alexandros de Vries en ik heb de afgelopen 20 jaar met mijn Griekse echtgenote en mijn twee Grieks-Nederlandse kinderen in Griekenland gewoond en gewerkt. Ik kom al in het land sinds ik nog een kleuter was en heb toen ook de taal leren spreken.

Als native speaker, heb ik ook in een recenter verleden diverse malen, langere en kortere perioden in Griekenland gestudeerd, gewoond en gewerkt en ik heb dan ook beide nationaliteiten. Doordat ik van kinds af aan in Griekenland kom en door familiebanden met het land ben verweven, en met de taal en de cultuur bezighoud, spreek ik niet alleen vloeiend Grieks, maar ken ik ook het land en de maatschappij in al zijn facetten, de mensen en hun gewoonten door en door. De laatste decennia en tot 2014 heb ik in Griekenland in diverse kader posities gewerkt voor Griekse bedrijven in verschillende sectoren Daarvoor heb ik in de publieke en private sector in Nederland gewerkt in juridische functies in het notariaat en bij de overheid.

Ik ben beëdigd vertaler en tolk Nieuw Grieks (plus Engels, Frans, Duits) en geef les, Grieks aan Nederlandstaligen, en Nederlands aan Griekstaligen of andere niet-Nederlanders. De afgelopen 15 jaar gebeurde dat overwegend in persoon in Griekenland of aan onze eigen Nederlandse School in Larissa, maar ook wel per skype met leerlingen in Griekenland, Nederland en Vlaanderen. Ik ben oprichter en was directeur/docent van de School voor Nederlandse Taal en Cultuur van Larissa, waar de grieks/nederlandstalige kinderen uit Thessalie tot de Griekse crisis les kregen.

Aangezien ook ik, gedwongen door de Griekse crisis en de vestzak-broekzak politiek van de diverse Griekse en Europese leiders, mijn brood en in het "buitenland" moest gaan verdienen om de torenhoge Griekse belastingen te kunnen blijven betalen, woon ik nu een gedeelte van het jaar weer in Nederland en zijn de rollen  omgedraaid. Ik geef les in Nederland. Dat doe ik in vrijwel heel centraal Nederland (behalve het uiterste Zuiden, Oosten en Noorden).

Behalve mijn kennis en ervaring met de taal, heb ik een diploma Nieuw-Grieks op het hoogste niveau (Δ=C2) van de Universiteit van Leuven en Thessaloniki en heb ik Grieks en andere talen getolkt bij de EU-instellingen. Alles bij elkaar speek ik 5 talen goed tot vloeiend.

Bovendien heb ik een klassieke opleiding met Oud-grieks en Latijn (altijd handig om Nieuw-grieks te leren!), en heb diploma's talenkennis in Engels, Duits en Frans op het hoogste niveau (C1 en C2).

Tenslotte ben ik afgestudeerd in het EU recht en gespecialiseerd op de mogelijke integratieproblemen van de Griekse toetreding tot de Europese (monetaire) Unie. (Dat zien we dus nu). Ik heb ook nog een jaar Internationaal (Middellandse) Zeerecht en Nieuwgrieks gestudeerd aan de universiteit van Thessaloniki en Internationale Economische Betrekkingen aan de Panthion universiteit in Athene, met een beurs voor veelbelovende studenten van het Griekse Ministerie van Onderwijs. Op het moment doe ik als hobby een studie Nieuwgriekse Taal en Cultuur aan de UvA.

Van al deze kennis en ervaring wil ik u graag een beetje, of indien gewenst, veel mee geven. Of dat nou gaat om de taal, het land, de gewoontes, handige weetjes, grieks dansen of grieks eten. Dat kan onder andere door het verzorgen van onderwijs in de Griekse taal en cultuur, maar ook gewoon door het vertellen van nuttige wetenswaardigheden, tips voor toeristische bezoekjes, gerechten, do's en don'ts etc.

Ik geef graag les, zowel aan beginners als gevorderden. "les" geven aan jonge kinderen is mijn specialiteit, waarbij dit gebeurt in de vorm van spelletjes. Mijn lessen zijn methodisch ingericht, maar ongedwongen, iedereen werkt op zijn/haar eigen tempo en niveau, ik pas me daarbij graag aan. Indien gewenst kunnen we natuurlijk in overleg een intensief programma volgen, bv voor werk of studie.

We leggen ons in de lessen eerst toe op leren spreken en ons verstaanbaar maken. Natuurlijk gaan we moeilijkere zaken als de grammatica niet uit de weg, als men dat wil. De lessen kunnen bij u thuis gegeven worden, privé of in kleine groepjes of in een andere gelegenheid als bv een bibliotheek of (rustig) cafe.

Lesgeld voor beginners 20 Euro/uur. Lesgeld voor groepjes van 2 personen of gevorderden en conversatieles vanaf 30 euro/uur. Bij 2 uur les achterelkaar (met een pauze van 5 minuten) geldt er een korting, want dit scheelt mij reistijd en u opstart en afsluit tijd).

Prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van het niveau en aantal van de leerling(en) en het type les (intensief, zakelijk, eenvoudig, gevorderd). Vraag om een prijsopgave en een gratis proefles (1 uur).

Bij reisafstanden van meer dan 10 km vanaf mijn woonplaats naar de leslocatie, komen daar mijn kosten enkele reis openbaar vervoer bij. De terugweg komt voor dan mijn rekening.

Voor meer informatie schrijf even een mailtje naar ntclarissa@yahoo.com of een smsje naar +30 6944699132 of naar +31649597295 of skype me op reinold.de.vries

Ik bel, mail, sms, schrijf of skype dan zo spoedig mogelijk terug en bekijk samen met u vrijblijvend de mogelijkheden. zoals gezegd is het eerste uur proefles kostenloos.

U kunt ook even kijken op http://diensten-vakmensen.marktplaats.nl/cas/1/1005276644-1.html?casData=EjuiBbJSjW-locC-Wdmbuu9qjeO94Ls3zQD9treuTmnNbJTeQgL2nqqiduYdsI7RHts4JY6_wnObOomMzQRNhGzcL-1CCIz2E0hhjrFTAjwZx35pm0dmtljEoXl_VU2p

TOT ZIENS = YASAS !