GRIEKSE LES - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ NT2 - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΡΚΩΤΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ

GRIEKSE LES - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣGriekse Taal Les voor Beginners & Gevorderden, Griekse Conversatieles

Nederlands als Vreemde Taal voor Buitenlanders CNAVT en Nederlands Als Tweede Taal NT2

 Πιστοποιημένο Κέντρο Εξετάσεων Ολλανδικής γλώσσας (CNaVT)- επίσημα και αναγνωρισμένα πτυχία σε όλα τα επίπεδα (Α1-2, Β1-2, C1-2), που δίνουν πρόσβαση σε:

  • - τριτοβάθμια ιδρύματα παιδείας στην Ολλανδια και στο Βέλγιο
  • - θεσεις εργασίας στο (παρα)ιατρικο τομέα (απαιτήση του μητρώου BIG Ολλανδίας)
  • - Αλλες θέσεις εργασίας στον τουρισμό, μαρκετινγκ κλπ.


Griekse les bij u thuis, prive  of in kleine groepjes, beginnersgrieks voor vakantie, conversatie voor(ver)gevorderden, of speciale lessen voor kinderen van 4-12 jaar (bv voor kinderen van Griekse emigranten die niet met hun pappoudes kunnen praten)


Hallo,

Ik wil me graag even voorstellen:

Ik ben Reinold Alexandros de Vries en ik heb de afgelopen 15-20 jaar met mijn Griekse echtgenote en mijn twee Grieks-Nederlandse zoontjes in Griekenland gewoond en gewerkt. Ik woonde al in het land sinds ik 5 jaar oud was en heb toen de taal al leren spreken. Als native speaker, heb ik ook in een recenter verleden diverse malen in Griekenland gewoond en gewerkt en gestudeerd. Ik heb ook de griekse nationaliteit. Doordat ik al van kinds af aan in Griekenland kom en mij altijd al voor het land heb geinteresseerd, met  de taal en de cultuur heb beziggehouden, ja, er zelfs ben gedoopt (Alexandros) en getrouwd, spreek ik niet alleen vloeiend Grieks, maar ken het land, de mensen, de Griekse gewoonten en gebruiken  door en door. De laatste decennia en tot 2014 heb ik in Griekenland in het hoger management posities gewerkt voor diverse Griekse bedrijven in allerlei sectoren, van milieutechnologie tot verpakkingsindustrie en van ICT tot Electronische Apparatuur, en daarvoor in de juridische publieke en private sector in Nederland als notarieel jurist.

Ik ben dus jurist, maar ook beëdigd vertaler en tolk Nieuw Grieks (plus Engels, Fans Duits) en geef daarnaast les, Grieks aan Nederlandstaligen, en ook Nederlands aan Griekstaligen. De afgelopen 15 jaar gebeurde dat overwegend in persoon in Griekenland, maar ook wel per skype met leerlingen in Griekenland, Nederland en Vlaanderen. Ik ben oprichter, directeur en docent van de School voor Nederlandse Taal en Cultuur van Larissa, waar de  grieks/nederlandstalige kinderen uit Thessalie tot voor kort voor de Griekse crisis les kregen.

Aangezien ook ik, gedwongen door de Griekse crisis en de vestzak-broekzak politiek van de diverse griekse regeringen en onze Europese leiders, mijn brood en de hoge griekse belastingen opeens in het "buitenland" moest gaan verdienen, woon ik nu weer in Nederland en zijn de rollen  omgedraaid. Ik geef  lessen Nederlands-op-afstand via Skype in Griekenland en prive lessen Grieks in Nederland. Dat doe ik in vrijwel heel Nederland (behalve het uiterste zuiden en Noorden).

Behalve mijn kennis en ervaring met de taal,  heb ik een diploma Nieuw-Grieks op het hoogste niveau (Δ=C2) van de Universiteit van Leuven/Thessaloniki en heb ik Grieks en andere talen getolkt bij de EU-instellingen. Alles bij elkaar speek ik 5 talen goed tot vloeiend waarvan het Grieks al heeel lang.

Bovendien heb ik een klassieke opleiding met Oud-grieks en Latijn (altijd handig om Nieuw-grieks te leren!), en heb  diploma's talenkennis in Engels, Duits en Frans op het hoogste niveau (C1 en C2).

Tenslotte ben ik afgestudeerd in het EU recht en gespecialiseerd op de mogelijke integratieproblemen van de Griekse toetreding tot de Europese (monetaire) Unie. (Dat zien we dus nu). Ik heb ook nog Internationaal (Middellandse) Zeerecht en Nieuwgrieks gestudeerd aan de universiteit van Thessaloniki en Internationale Economische Betrekkingen aan de Panthion universiteit in Athene, met een beurs voor veelbelovende studenten van het griekse Ministerie van Onderwijs. Op het moment studeer ik, naast mijn werk als hobby, Nieuwgriekse Taal en Cultuur aan de UvA.

Van al deze kennis en ervaring wil ik u graag wat of veel mee geven. Of dat nou gaat om de taal, het land, grieks dansen of eten.  Dat kan onder andere door het verzorgen van onderwijs in de Griekse taal en cultuur, maar ook gewoon dor het vertellen van nuttige wetenswaardigheden, tips voor toeristische bezoekjes, gerechten, do's en dont's etc etc.

Ik geef graag les Grieks, zowel aan beginners als gevorderden. "les" geven aan jonge kinderen is mijn specialiteit, waarbij dit gebeurt in de vorm van spelletjes. Mijn lessen zijn methodisch ingericht maar ongedwongen, iedereen werkt op zijn/haar eigen tempo en niveau, ik pas me daarbij aan.

We leggen ons in de lessen eerst toe op leren spreken en ons verstaanbaar maken. Natuurlijk gaan we moeilijkere zaken als de grammatica niet uit de weg, indien gewenst. De lessen kunnen bij u thuis gegeven worden, privé of in kleine groepjes. 

Lesgeld voor beginners vanaf 20 Euro/uur. Lesgeld voor groepjes van 2 personen of gevorderden en conversatieles vanaf 30 euro/uur. Bij 2 uur les achterelkaar (met een pauze van 5 minuten) geldt er een korting van 5 euro, want dit scheelt mij reistijd en u opstart en afsluit tijd).

Prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van het niveau van de leerling en het type les (intensief, zakelijk, eenvoudig, gevorderd). Vraag om een prijsopgave.

Bij reisafstanden van meer dan 10 km vanaf mijn woonplaats naar de leslocatie, komen daar mijn kosten enkele reis openbaar vervoer bij. De terugweg komt voor mijn rekening.

Voor meer informatie schrijf even een mailtje naar ntclarissa@yahoo.com  of een smsje naar +30 6944699132  of naar +31649597295 of skype me op reinold.de.vries

Ik bel, mail, sms, schrijf of skype dan zo spoedig mogelijk terug en bekijk samen met u vrijblijvend de mogelijkheden. Het eerste uur proefles is kostenloos. 

U kunt ook even kijken op http://diensten-vakmensen.marktplaats.nl/cas/1/1005276644-1.html?casData=EjuiBbJSjW-locC-Wdmbuu9qjeO94Ls3zQD9treuTmnNbJTeQgL2nqqiduYdsI7RHts4JY6_wnObOomMzQRNhGzcL-1CCIz2E0hhjrFTAjwZx35pm0dmtljEoXl_VU2p

 TOT ZIENS  =  YASAS !